fredag 13 april 2018

Det har varit en riktigt bra vecka. De har hanterat de nationella proven riktigt bra. Vi har gjort två delar i svenskan, läsförståelse på en faktatext och att skriva en egen faktatext. Vi har även hunnit med en del i matten. Den här veckan handlade det om skriftliga räknemetoder.
I NO:n har vi påbörjat ett nytt teknikprojekt. Vi arbetar nu med rörliga leksaker. Eleverna har fått i uppgift att utveckla en ny leksaksbåt. Den här veckan har vi gjort 2 systematiska undersökningar. En där vi testade olika material och en där vi testade sammanfogningar. Vid ett av tillfällena hade vi turen att kunna vara i NO-salen på skolan:
På SO:n arbetar de just nu med jägarstenåldern. De jobbar just nu med att skriva faktatexter.

I torsdags hade vi besök av två kanadensiska lärarstudenter som arbetar här på skolan. De berättade om Kanada och eleverna fick möjlighet att ställa frågor. Vilket flera vågade göra. De använde sig av de orden de kan för att göra sig förstådda och fick mycket beröm av Katie and Sarah.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...