tisdag 3 oktober 2017

Simtest

Hej!

På föräldramötet tidigare i höstas informerades ni vårdnadshavare om simtestet i årskurs 3. Det är ett kommunalt beslut att testa av alla elever i åk 3 och sedan träna extra med de som är i behov av det. Man vill öka simkunnigheten och på längre sikt se till att våra barn blir starka simmare. Detta för att minska risken för olyckor och öka chanserna till överlevnad i nödsituationer. Eleverna testas på 25 meter bröstsim samt att flyta på rygg. Detta gör de utan simglasögon.

Måndag 9/10 är det dags för åk 3 på Trönninge skola. Vi åker buss till Veddige simhall. Eleverna behöver ha med sig badkläder och handduk. De som har långt hår behöver sätta upp det eller ha på sig en badmössa. Simning brukar medföra en ökad hunger och vi äter dessutom en senare lunch, så ett mellanmål (Obs, ej fika/bullar/sötsaker) är bra att ha med. Gärna också en vattenflaska.

De elever som behöver träna extra kommer att kallas till simträning, på skoltid, under vårterminen.

Ta gärna tillfället i akt att gå och simma tillsammans med ditt barn redan nu.

Är det något angående simkunnighet eller vattenvana vi behöver veta om ert barn, vänligen kontakta oss. Det kan till exempel handla om att barnet inte kan simma alls, är rädd för vatten eller har varit med om olycka/tillbud i eller kring vatten.
  
Mvh
Sofia, Emma och simlärarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...