tisdag 23 januari 2018

Matte

Den här veckan har vi börjat arbeta med bråk. I ett bråktal delas en hel i lika stora delar. Eleverna fick i uppgift att dela en kvadrat i 4 lika stora delar. Vi kom på 6 olika sätt att dela. De skulle också kunna förklara hur de vet att bitarna är lika stora. Här kommer några exempel:
Vi kommer att arbeta med bråk tis-tors, måndagar kommer det att handla om taluppfattning och fredagar kommer vi att arbeta med problemlösning.

Läxor:
Några veckor framöver kommer läxorna att handla om multiplikation och division. Vi har pratat om att multiplikation hör ihop med division. Kan man multiplikationstabellerna så kan man också divisionen. Ta en liten stund om dagen (10 min) och träna på multiplikationstabellerna. Den här veckan har vi börjat med lätta hörnet (gula). Känner ditt barn sig säker på de här tabellerna så kan ni gå vidare på nästa kvadrat (gröna). Det är viktigt att befästa detta.
Den här veckan fick de hem ett papper att träna på (ni måste inte använda det). Har ni någon app som ni vill träna på så gör det (nomp), vill ni säga tal till barnen och att de ska svara så gör det (blanda gärna multiplikation och division). Vill du ha mer tips på hur du kan träna får du gärna höra av dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...