fredag 19 januari 2018

Information v. 4

Utvecklingssamtal:
 
Nästa vecka kommer vi att dela ut lappar inför utvecklingssamtalen. Vi tänker köra utvecklingssamtal v. 5-7.


Unikum för dokumentation och bedömning
Från och med höstterminen 2018 kommer alla Varbergs kommunala grundskolor använda Unikum som dokumentations- och bedömningsverktyg.
Just nu pågår ett pilotprojekt på följande grundskolor: Bosgårdsskolan, Lindbergs skola, Trönningeskolan och Väröbackaskolan. Detta innebär att du som förälder med barn på dessa skolor redan nu kan logga in i Unikum och ta del av information inför utvecklingssamtal.
 Unikum innehåller en rad funktioner för samarbetet mellan barn/elev, lärare och föräldrar kring elevernas kunskapsutveckling och användandet kommer successivt att utvecklas. Unikum ersätter nuvarande system, Skola 24, för omdömeshantering. Närvarohantering kommer även fortsättningsvis att ske i Skola 24.
Som förälder loggar du in med hjälp av bank id via länken:
Klicka på ”Logga in i Unikum”
Välj inloggningsmetod vårdnadshavare.

Nationella proven i år 3:
Vi har fått många frågor om de nationella proven därför bifogar vi en länk där du kan få all information du behöver: 
 Veckans arbete:
Den här veckan har vi i matematiken gjort ett kort nedslag och arbetat med skala och proportionalitet. Vi kommer att återkomma till detta längre fram. Vi har även fortsatt med divisionen och tittat lite närmre på hur man dividerar med 10. Under våren kommer vi att lägga lite krut på att automatisera tabellerna i de 4 räknesätten. 
I NO:n arbetar vi just nu med biologi. De närmsta veckorna kommer det att handla om naturtyper och djur. Vi har pratat mycket om "the big 5". Finns mycket spännande att lära sig om djuren. 
Svenskan har den här veckan handlat om hur man förbättrar sin berättelse.
I SO:n arbetar vi just nu med yrken. Nästa vecka får vi besök av Olivias mamma som ska berätta om läkaryrket. Skulle du kunna tänka dig att komma till skolan och berätta om ditt yrke får du gärna höra av dig till oss.
Det har varit en bra start på den här terminen. 
Nu önskar vi alla en riktigt trevlig helg!

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...