onsdag 20 september 2017

Matteläxa

Hej!
Igår fick eleverna med sig sin första matteläxa hem. Den är till på måndag.
Vi jobbar mycket med att de ska hitta strategier för att lösa uppgifterna. Just nu repeterar vi tiotalsövergångar. Jag vill gärna att du pratar med ditt barn om vilka strategier de använder. Vi använder strategin "att tänka upp till 10". De behöver bara göra den sidan med bollar, där de visar strategin. Men de får jättegärna göra även baksidan. De är alla tal med tiotalsövergångar. Vi kommer att träna på den "tabellen" nästa vecka i skolan så att den sitter (precis som med multiplikationstabellen). Träna gärna lite på tiokompisarna hemma om de inte är säkra (ex 1&9,2&8,3&7,4&6,5&5)
Några elever ville ta med sig matteboken hem och göra klart. Det är helt ok, att jobba fram t o m sid 19. Har de med sig boken hem får ni gärna logga in på ipad/dator så har de boken även hemma. Inloggningen står på första sidan. Kan vara bra att ha den hemma om man blir sjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...