fredag 15 september 2017

Information v. 38

Den här veckan har vi arbetat med strategier för addition och subtraktion med tiotalsövergång. Vi har även påbörjat arbetet med lästal och förstå hur man visar på mattespråk hur man räknar ut det.
I svenskan har vi arbetat med stavning (lång, kort vokal och dubbelteckning). De har fått träna sig på att skriva brev och att skriva svar med fullständig mening.
I NO:n fortsätter vi arbetet med olika egenskaper hos olika material. Den här veckan har vi börjat titta på vilka material som är magnetiska.
Engelskan den här veckan har handlat om olika sätt att säga är på.
I SO:n arbetar vi med kartan och de olika väderstrecken.
Självklart får ni inte glömma att fråga om veckans grej of the day.

Nästa vecka är det studiedag på torsdag (21/9). Eleverna är lediga.

För att rasterna ska fungera bra för alla barn på skolan så är årskurs 3 alltid på linbanesidan på lunchrasten och mån/tors fm. Resterande raster får de vara på båda sidor. Tänk på att skicka med regnkläder och extrakläder vid dåligt väder. De kan förvara extrakläder i skåpen över sin krok.

Skolbiblioteket har fortfarande inte öppnat så vi påminner om att alla elever måste ha med sig en bok till skolan.

Information från rektorer:
"Det är viktigt, att när man har tryckt på knappen för automatisk dörröppning, väntar tills dörren har öppnat sig eller stängt sig. Man får inte dra i dörren för att man tycker att den öppnar eller stänger sig långsamt. Varje gång någon gör detta så ändras inställningarna vilket till slut gör så att dörren inte går att stänga. Så orkar man inte vänta så ska man INTE trycka på dörröppnaren utan öppna den manuellt.

Vi vill också upplysa om att de inte får parkera sina bilar på avlämningsplatsen som finns på framsidan. Ska man följa sitt barn in så ska man parkera på parkeringen som är utanför hemvisten för åk F-5. Vi vill att alla respekterar detta."

Hälsningar rektorerna på skolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...