fredag 2 mars 2018

Information v. 10

Nästa helg (v.10) kommer skolan vara uthyrd. Alla saker som ni vill behålla i skolan ska placeras i skåpen ovanför din krok. Vi kommer att låsa de här skåpen på fredag. Det ligger på er föräldrar att se till att sakerna hamnar i skåpet.
På tisdag åker vi skridskor på Rottemossen. Se tidigare information! Kläder efter väder och glöm ej hjälm.

Just nu pratar vi mycket om decibel och ljudmiljöer på musikundervisningen. Vi passar därför på att mäta ljudnivån i matsalen eftersom alla tycker att vi har för hög ljudnivå. Vi hoppas att det ska leda till en lugnare miljö i matsalen. Många har skrivit i sin utvärdering att de vill ha lugnare i matsalen.
I matten tränar vi den här veckan på den digitala klockan. Vi tränar på att skriva digital tid. Prata gärna om klockan hemma. Även veckans problem handlade om klockan:

Klockan är 8.10. Masken Max och Masken Snurr startar samtidigt, från samma plats och de går samma väg. När de rör sig så rör de sig lika fort.
Masken Max rör sig alltid 5 minuter och stannar sedan för att vila 5 minuter. Så fortsätter han hela tiden.
Masken Snurr rör sig alltid 10 minuter och stannar sedan för att vila 10 minuter. Vem av maskarna har kommit längst efter en timme?
Här kommer Ebbas lösning:
I NO:n har vi den här veckan har vi till allas förtjusning arbetat med programmering. Vi har kört dansprogrammering, sett lite filmer och även jobbat med code.org och två roliga appar på ipaden.
Här kommer lite bilder:

 Full koncentration både när de arbetade med dansen och sina paddor:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...