fredag 9 februari 2018

"När man kan det. Det är då det blir roligt."

Dagens spontana uttalande i år 3 när vi  jobbade med barmodelling och veckans problem: "När man kan det. Det är då det blir roligt"

Så här såg veckans matteproblem ut:
Diana använder 1/2 av sin veckopeng för att köpa en tidning och 3/4 av pengarna som var kvar till att köpa godis. Tillsammans kostade godiset 75 kr. Hur mycket pengar hade hon från början?

Prata gärna med ditt barn hur de löste uppgiften.

Vi märker att de lär sig mycket nu på många olika sätt. Det är väldigt roligt att följa elevernas utveckling på musiklektionen. Vi håller just nu på med melodispel på piano.

I bilden jobbar vi just nu med Tove Janssons seriefigurer.

På matten fortsätter vi arbeta med bråk och den här veckan har vi tränat på att addera och subtrahera bråk.

På svenskan fortsätter vi att skriva på våra faktatexter om djur. När vi känner oss nöjda och har formulerat bra meningar i underrubrikerna så ska vi sedan skriva rent texten så snyggt vi kan.

I NO:n har vi jobbat med livscykler och lärt oss om olika djurs livscykler ex grodan, fjärilen och duvans. Vi har även påbörjat arbetet med näringskedjor och sett en film om växtätare, rovdjur, allätare och asätare.

Det var kul att få redovisa om olika yrken. Det klarade vi jättebra!

Information:
Onsdagen den 14/3 ska åk 3 gå till ishallen. Eleverna får ta med sig egen matsäck för hela dagen, men vill ni ha mat till ert barn från skolan behöver ni anmäla det senast fredag den 16/2. Ni anmäler att barnet vill ha mat genom att maila namn, klass och eventuell specialkost till Emma, emma.harborn@varberg.se. Tänk dock på att alla behöver ha med sig egen dryck.

Tänk på att det är ett erbjudande och väljer du, som förälder, att ditt barn ska äta mat från skolan är det den maten barnet äter.

Mer info angående friluftsdagen kommer närmare.

Vi önskar alla en riktigt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...