torsdag 19 oktober 2017

Information v. 43 och matsalen

Nästa vecka är Diana på kurs på tisdagen. Då är Anna Sandberg vikarie.

Vecka 44 är det höstlov. Då är eleverna lediga från skolan.

Den här veckan har vi i svenskan tränat på att skriva personbeskrivningar. Vi har lärt oss hur en berättelse är uppbyggd med karaktär, problem och problemlösning.

I matten har vi avslutat arbetet med uppställningar. Vi tar en liten paus från det nu och har gått vidare med multiplikation. Vi har lärt oss om sambandet mellan addition och multiplikation. Vi har spelat en hel del "snap it up" för att få tabellträning i addition och subtraktion. När vi jobbat lite mer med multiplikation kommer vi även att spela "snap it up" med multiplikation.

I SO:n pratar vi just nu om FN, barnkonventionen och vad som är ett bra liv. Det har blivit många bra samtal om rättigheter och att ta ansvar för sitt liv.

I NO:n har vi påbörjat fysiken. Det handlar om tyngkraft och friktion som kan observeras i lek och rörelse. Vi har kollat på lekplatser och nöjesfält. Veckans Grej of the day handlade om lutande tornet i Pisa. Vi kom då in på Galileo Galilei och hans experiment.

In English we learn about playgroundwords and what you can do on the playground.

Vi känner att det är väldigt viktigt att vi får bättre trivsel när vi äter lunch i skolrestaurangen. Idag har vi haft samtal med barnen om vad som gäller när man äter sin lunch. Vi har talat om för dem att man alltid ska smaka på maten. Använda kniv och gaffel. Sitta på sin egen plats och prata i vanlig samtalston med dem som sitter bredvid. Ta så mycket mat som man tror att man orkar äta upp. Matsvinnet är stort. Just nu slänger vi 50 portioner om dagen (på hela skolan). Det måste minska. Vi har också lovat dem att vi mailar hem till dem som behöver träna extra på att följa rutinen i restaurangen. Prata gärna om detta hemma.

Här kommer lite bilder från tisdagens idrottslektion:

Vi önskar alla en riktigt fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...