fredag 6 oktober 2017

Information v. 41

På måndag 9/10 är det dags för simtestet. Eleverna ska ha badkläder med sig. Vi startar dagen som vanligt med slöjd.

Den här veckan har vi arbetat med uppställningar i addition. Vi kommer att fortsätta arbeta med uppställningar även nästa vecka. Vi märker att eleverna har olika förkunskaper när det gäller att ställa upp tal. Det kommer säkert att märkas i fler arbetsområden. 
I svenskan har vi tränat på att plocka ut nyckelord och återberätta. Vi har återberättat filmen (Upp i det blå) vi såg i tisdags och andra texter. Vi skriver mycket och fokuserar på handstil och stavning.
På NO:n har vi lärt oss om elektrisk ström. Hur det kommer in i hushållen. Vi har även pratat om elsäkerhet. Nästa vecka kommer vi att titta lite närmre på vilka material som leder ström.
På SO:n har vi lärt oss om istiden. Det ska vi fortsätta med nästa vecka.
I engelskan har vi nu lärt oss att räkna till 10, färgerna och att presentera sig och säga sin ålder. Denna vecka läste "in the playground" och läxa till torsdag är att träna på övningarna som hör till det stycket som ligger i boken som du laddat ner hemma.

I tisdags var vi på skolbio och såg "Upp i det blå", en film som i stort sett alla tyckte om. Det skrattades högt i salongen. Vi hade även lyxen att få en egen salong. Här kommer lite bilder från i tisdags och från en matte/svenska lektion:


 Vi önskar alla en riktigt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...