fredag 1 september 2017

Andra veckan

Den här veckan har vi påbörjat arbetet med att sätta klassens regler. Vi har pratat om vilka regler man har hemma och vilka regler man har i skolan. Nästa vecka fortsätter det arbetet och vi ska bestämma tydliga regler för klass 3.
I engelska har de fått sin nya bok och vi har läst första kapitlet. Alla tyckte det var roligt.
Vi har även kommit igång med NO och SO. På SO:n pratar vi om kartan. Prata gärna om väderstreck i helgen för det ska vi prata om nästa vecka. På NO:n har vi gjort två experiment, hinken och sorterat vätskor. Vi kommer att fortsätta med att sortera, titta på likheter och olikheter och sedan komma in på olika material och deras egenskaper.
Eftersom vi inte har fått upp någon klocka på skolgården ännu så vore det jättebra om ditt barn har ett armbandsur som han/hon kan använda. Vi ringer självklart in efter alla raster, men morgonen är det svårt att hinna med. Några elever väljer att vara ute innan skolstart och hinner då inte in i tid.
Nästa vecka sätter vi igång med lära-känna-samtalen. Vill bara påminna om att lämna in lappen om du inte gjort det ännu.
Vi önskar alla en trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...