fredag 26 januari 2018

Information v. 5

Nästa vecka drar vi igång utvecklingssamtalen. Hoppas att ni har kommit in på Unikum.
Vi kommer att gå igenom det på samtalet. Glöm inte att ta med utvärderingslappen till samtalet.

Den här veckan har eleverna skrivit om sina drömyrken. Vi har haft besök av en läkare (Tack Karin!) och lärt oss om vad det innebär att vara bonde.
I svenskan har vi tittat lite extra på hur en riktigt bra inledning på en berättelse kan se ut. Nästa vecka ska vi skriva fakta text.
På NO:n har vi arbetat med djur och naturtyper. Eleverna fick i uppgift att gruppera djur och förklara varför de grupperat dem som de gjort. Här kommer några exempel:
I matten lär vi oss om bråk. Vi har tränat på att bilda bråk och att läsa bråk. I ett bråktal delas en hel i lika stora delar. Vi har även tränat på sambandet mellan bråk och bild.

Veckans problemlösning:
Gustav säljer ljus. 1/6 av ljusen säljer han till Anna. 2/5 av de som är kvar säljer han till mormor. Det blev 12 ljus över. Hur många ljus hade han från början.

Svår uppgift tyckte många, men vi löste den med hjälp av barmodelling (Singaporemodellen). Be gärna ditt barn att förklara hur de löste den. Vi ska fortsätta träna på detta på fredagar.

Har vi någon förälder som jobbar på Eson Pac? Vi skulle vilja ha lite papper/kartong till skolan.
Vi vill också påminna om att det är välkommet med ett besök där du berättar om ditt yrke. Det behöver inte vara så lång tid eller förberett på något sätt. Det är helt ok att göra det i samband med hämtning/lämning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt läsår!

Hej! Nytt läsår och ny blogg. Vi kommer från och med nu använda lärloggen i Unikum som vår länk till er föräldrar och elever. Förhoppningsv...